gyökérkezelésA gyökérkezelés abban az esetben válik szükségszerűvé, ha a fog ideghálózata vagy vérellátása visszafordíthatatlanul károsodik valamilyen sérülés – ütés, törés – vagy egy mélybe terjedő szuvasodás következtében. Amennyiben ez a fertőzés hosszú ideig fennáll – akár panaszmentesen is – tályog (abcessus) vagy góc, illetve gócbetegség kialakulásához vezethet.

Rendelőnkben DEPOTPHORESE gyökérkezelést alkalmazunk, amellyel jól kezelhetők a problémás esetek (példuál, ha a gyökércsatorna nem átjárható), ugyanakkor a hagyományos gyökérkezelési eljárások hatékonysága is fokozható.

Mivel a gyökérkezelés egy technika- és időigényes beavatkozás, ezért jellemzően több alkalom szükséges a teljes kezeléshez, illetve ahhoz, hogy a gyökértömés elkészüljön.

A gyökérkezelés menete

Első alkalommal az alábbi lépésekre és kezelésekre kerül sor:

  • A fertőzött fogbél eltávolítása.
  • A gyökércsatornák tisztítása PROTAPER Next Rotary Instruments és egyéb kézi eszközök (kézi gyökérkezelő tűk) együttes alkalmazásával, valamint a csatornák tömésének előkészítése.
  • Gyógyszeres ideiglenes tömés készítése.

A következő alkalom vagy alkalmak során – amennyiben szükséges – újabb tisztításra, és újabb gyógyszeres ideiglenes tömések elhelyezésére kerül sor. Ezen lépések és alkalmak szükségszerűen ismétlődnek, míg a fog panaszmentesség nem válik.

Amennyiben a fog teljesen panaszmentes és nincs szükség további speciális DEPOTPHORESE kezelésre, elkészítjük a végleges gyökértömést.

gyökérkezelés
A gyökérkezelés menete előtti állapot

Mit kell tudni a DEPOTHPHORESE kezelésről?

Az első olyan kezelés, mely elméletben a fog teljes csatornarendszerére kiterjedő terápiát nyújt. Átlagos esetekben a kezelésekre három alkalommal kerül sor, melyek során elektrokémiai folyamat által egy biokémiai folyamatot váltunk ki. Ezen folyamatok során a mechanikai tisztítás elől elzárt csatornaszakaszok is elérhetővé, tisztává és izolálttá tehetők.

Mikor van szükség DEPOTHPHORESE kezelésre?

Mindenképpen szükséges a DEPOTHPHORESE kezelés, amikor

  • a gyökércsatorna nem átjárható, illetve
  • amikor valamilyen ok miatt nem készíthető szabályos gyökértömés.

Emellett a kezelés minden olyan fog esetén is alkalmazható, ahol gyökérkezelés vált szükségessé, hiszen az eljárás a hagyományos gyökérkezelések sikerességét is fokozza.