5 jó tanács a fehér fogakért

Fizikai, mentális és szociális egészségünkre jelentős hatással van az, hogy milyen a fogaink állapota. A fogaink segítségével őröljük apró darabokra az ételt, ami szükséges ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk megfelelően működjön. A fogainknak jelentős esztétikai szerepe is van, nem utolsósorban, az egészséges és ápolt fogak jó közérzetet biztosítanak.

Naponta legalább két alkalommal mossunk fogat

decoration-blue-toy-figure-figurine-toys-1188204-pxhere_com.jpg

Bass-technika szerint a fogkefét félig az ínyre, félig a fogakra helyezzük. A sörték az íny felé néznek és a fogkefe a fogfelszínnel negyvenöt fokos szöget zár be. Enyhe nyomást gyakorolva körkörös mozgást végzünk tizenöt – húsz alkalommal. Elektromos fogkefe esetén is ajánlott, hogy a fogkefét az így és a fog találkozásához helyezzük és ott tartsuk pár másodpercig. A körkörös mozgást az elektromos fogkefe végzi el helyettünk.

Naponta több alkalommal öblítsük ki szánkat

plant-flower-yellow-sunflower-product-oil-882383-pxhere_com.jpg

Egy ősi, indiai eredetű gyógymód ígérete szerint az életünk teljes mértékben megváltozik, hogy ha 15-20 percen keresztül olajjal öblögetünk. Az ájurvédikus orvoslás szerint minden reggel nagyjából húsz percig egy evőkanálnyi kókusz, napraforgó vagy szezámolajat a szánkban forgatunk és öblögetünk majd kiköpjük. Ennek az eljárásnak nem csak méregtelenítő, de gyógyító és kiegyensúlyozó hatásokat is tulajdonítanak.

Naponta legalább egy alkalommal használjunk fogselymet

clean-care-lighting-dental-product-illustration-900868-pxhere_com.jpg

Egyszerre 30-40 cm hosszú darabot vágjunk le a fogselyemből, amit a két végén csavarjunk a két középső vagy a mutatóujjunk köré. A fogselymet a fogfelszínre feszítve vezessük be a fogközbe, három vagy öt alkalommal oda-vissza mozgatva húzzuk ki. A művelet során óvatosan kell eljárnunk, hogy nehogy megsértsük a fogínyünket. Minden fogköz tisztítására tiszta fogselymet kell felhasználnunk, ezt úgy érhetjük el, hogy a fogselyem már felhasznált részét feltekerjük az egyik ujjunkra.

Látogassunk el rendszeresen fogorvosunkhoz

white-machine-lamp-lighting-dentist-dental-1334456-pxhere_com.jpg

A házi praktikák nem helyettesíthetik a szakorvos rendszeres vizsgálatát.

Fogfehérítés

woman-white-female-care-professional-medicine-496715-pxhere_com.jpg

A fogak egészségén túl a fogak megjelenésére is nagy figyelem hárul, mindenki szeretne fehérebb fogakat.