3 nagyszerű film, amiben feltűnnek a fogorvosok!

Hollywood imádja a fogorvosokat! A különböző filmekben gyakran tűnnek fel egyik vagy másik epizódszerepben vagy főszerepben a fogorvosok. Most három ilyen filmet gyűjtöttünk össze!

Némó nyomában

nemo.jpg

2003-ban bemutatott animációs film a Némó nyomában. Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc – ahogy az már lenni szokott – tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét. 

Nemó a sidney fogorvos P. Sherman akváriumába kerül, aki az unokahugának szeretné ajándékozni őt, a halak azonban ezt nem hagyhatják…

Üres város

uresvaros.jpg

2007-ben bemutatott filmdráma az Üres város. Charlie és Alan egykor szobatársak voltak az egyetemen. Évekkel később összefutnak és felújítják korábbi barátságukat. Charlie a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban veszítette el feleségét és gyermekeit. A tragédiát azóta sem tudta feldolgozni, megkeseredett ember lett, ráadásul mentális problémákkal küszködik, Alan pedig bár jól szituált és példás családi életet él, mégis boldogtalan, tele van kötelezettségekkel és gondokkal. A találkozás mindkettőjük számára egyfajta mentőkötél, egymás segítségével próbálnak túljutni a nehézségeken.

Az Üres város című filmdrámában Adam Sandler és Don Cheadle is fogorvost alakít.

Másnaposok

masnaposok.jpg

2009-ben bemutatott amerikai vígjáték a Másnaposok. Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

Stu Price fogorvos minden idők egyik legszórakoztatóbb vígjátékában a Másnaposokban. A fogorvos a jól sikerült legénybúcsú után azonban a saját fogsora miatt is elkezdhet aggódni.